duminică, 29 aprilie 2012

SCRUMBIA DE DUNÃRE


La cuptor ori grãtar
• 4 scrumbii
• hârtie pergament
• 1 legãturã pãtrunjel verde
• 1 lãmâie
• sare, piper – cam de o poftã
• Scrumbiile  se cresteazã des pe lãtime, dupã
obiceiul de la Dunãre, ca sã se pãtrundã
• Se freacã cu sare si piper
• Se înveleste îngrijit fiecare pescut în hârtie pergament
• Se pune în cuptor, pe tavã, la foc mic, sau direct pe grãtar, la jar potolit
Când e gata – cam 30 de minute – se desface din hârtie, cu grijã, sã nu se
piardã sosul. Se asazã în farfurie, si se presarã cu pãtrunjel verde tocat.
Sosul fierbinte se amestecã într-o cãnitã cu zeamã de lãmâie si se toarnã
ploaie peste peste.
Se poate face la cuptor ori la grãtar si fãrã foaie de pergament. Atunci
scrumbia trebuie unsã bine cu ulei, la fel tava sau grãtarul

Nu e la fel de bunã ca atunci când e învelitã, pentru cã se usucã si prinde
gust de la untdelemn. Altii o învelesc în aluat, dar fãina absoarbe sucul fin al
pestelui.


Pentru scrumbie ne trebuie un Vin alb si Sec

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu